اليوم بنقدم لكم اكله سهله ولذيذه وغير مكلفه فى وقت واحد
وهى كفته الارز
طبعا كل واحدة تبى تسويها تسويها على لحم يكفى اللى حاياكلو منها
المقادير
كيلو لحم احمر مفروم
2 كوب ارز منقى ومطحون
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نصف راس ثوم منزوع القشر + 2 بصله منزوعه القشر ومقطعه + ملح + فلفل اسمر + 5 حزمه بقدونس مغسول ومقطع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]2 فص ثوم مقطع صغير + ملعقه زيت + 4 ملاعق صلصه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]هذى للى حابه بعد تحمير الكفته تسوى جزء منها بالصلصه
زيت للتحمير
الطريقه
نضع البقدونس والبصل والثوم فى الكبه او المفرمه المتاح عندك واللى
ماعندها لادى ولا دى يمكن طحنها فى الهون بس يبالها وقت لين ماتنفرم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]اول ماتنعم نضعها على اللحم المفروم والارز المطحون ونخلطهم باليد بالاضافه للملح والفلفل
ونرجع نضع جزء جزء فى الكبه او المفرمها لطحنهم جيدا لتصير الكفته ناعمة ومتجانسه بكل المقادير السابقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]هنا بعد فرمها بتلاحظون على اليمين الناعمه وعلى اليسار الجزء الباقى قبل الفرم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]بعد مانفرم الكميه كلها بنبتدى نصبعها اى نسويها اصابع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونقوم بتحميرها فى الزيت ونشلها على ورقه من مناديل المطبخ لتشرب الزيت الزياده
وهذا شكلها بعد التحمير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]اللى حابه تسوى جزء بالصلصه
بناخذ فصين الثوم المفريين او المقطعين الى قطع صغيره ونحمرهم فى معلقه
زيت ونضع عليهم 4 معالق صلصه ونزودها بالمويه ونتركها لين ماتتسبك على
النار مع قليل من الملح والفلفل وماتنسيش انك مملحه الكفته من قبل
ونضع فيها جزء من الاصابع المحمره هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وبنقدمها مع ارز ابيض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وطبق سلطه خضراء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وبالهنا والشفاء