طاحونه البابا كيرلس
فراخ مشويه 467447 فراخ مشويه 73011 فراخ مشويه 467447
فراخ مشويه 0002pmz

اهلا ًوسهلا بك عزيزي الزائر نورتنا في منتدي طاحونه البابا كيرلس نتمني ان تكون سعيد وانت بداخل المنتدي وقضاء وقت ممتع تفيد وتستفيد معنا ، اذا كانت اول زيارة لك للمنتدي فا اضغط علي تسجيل لتحصل علي عضوية جديده وتتمتع بكافة المزايا وتكون عضو في اسرة المنتدي ، واذا كنت عضو بالمنتدي فا اضغط علي دخول لتسجيل دخولك بعضويتك بالمنتدي .

فراخ مشويه 68085
طاحونه البابا كيرلس
فراخ مشويه 467447 فراخ مشويه 73011 فراخ مشويه 467447
فراخ مشويه 0002pmz

اهلا ًوسهلا بك عزيزي الزائر نورتنا في منتدي طاحونه البابا كيرلس نتمني ان تكون سعيد وانت بداخل المنتدي وقضاء وقت ممتع تفيد وتستفيد معنا ، اذا كانت اول زيارة لك للمنتدي فا اضغط علي تسجيل لتحصل علي عضوية جديده وتتمتع بكافة المزايا وتكون عضو في اسرة المنتدي ، واذا كنت عضو بالمنتدي فا اضغط علي دخول لتسجيل دخولك بعضويتك بالمنتدي .

فراخ مشويه 68085
طاحونه البابا كيرلس
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالبوابهأحدث الصورالتسجيلدخولالتسجيل

 

 فراخ مشويه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ميمو بنت المسيح
قسم المطبخ والمرأه والاشغال اليدويه وتصميمات الديكور
قسم المطبخ والمرأه والاشغال اليدويه وتصميمات الديكور
ميمو بنت المسيح


انثى
التسجيل : 29/11/2008
مجموع المساهمات : 2255
شفـيعي : مارمينا
الـعـمـل : ربنا موجود
هـوايـتـي : فراخ مشويه Travel10
مزاجي : فراخ مشويه 65841310

فراخ مشويه Empty
مُساهمةموضوع: فراخ مشويه   فراخ مشويه 10163310الجمعة 18 سبتمبر - 15:24

الطريقة هي :

الاول نجيب الفراخ وزن الواحدة حوالي 1.700 او 1.800 ونغسلها كويس وننقعها ثلث ساعة في ماء وخل وملح ودقيق وبعدين نشطفها كويس ومش نقطعها
وتحطي حلة على الماء وفيها بصلة متوسطة وملح وفلفل اسود ومكعب ماجي وحبهان و ورق لوري و حبيتين او ثلاثة قرنفل و طماطمية مقطهة اربع اقسام وعود قرفة صغير ولما تغلي تحطي الفراخ في الحلة ونخليها تستوي نص سواه او ازيد شوية
وده مهم لنقطيتن :
الاولي علشان مش يبقى فيها دم
الثانية علشان نحصلى شوربة ونعمل بيها لسان عصفور ورز الكبسة السعودي

في الوقت الللي الفراخ تكون فيه على النار هاتي لكل فرخة 3 أو اربع بصلات كبار مبشورين وطماطميتين مبشورين إما بالمبشرة اليدوي او الكبة المهم الخلاط لا لا لا وضيفي عليهم معلقتين زيت أكل ومعلقة صغيرة خل ونصف ليمونة وحطي عليهم ملح ابيض مش كتير علشان مش تبقى حادقة وكمان مكعب ماجي تبشرية وتحطي معلقة صغيرة من كل من فلفل اسود وكمون وحبهان مطحون ونص معلقة صغيرة من كل من قرنفل مطحون علشان مش يمررها وقرفة وليمون اسود محمص ومطحون

وبعد ما تطلعي الفراخ من على النار تجيبي الفرخة وتفضلي تغزها بالشوكة كتير في كل حتة علشان المسام يتفتح وتشرب من الخلطة بس بالراحة علشان مش تتقطع في ايديكي
وبعدها تحشي الخلطة دي في قلبها من جوة وكمان من برة ولو فاض حاجة خليها في الصنية وتسيبها من ساعة لساعتين وبعدها حطيها في الفرن تتشوية وكل لما جنب يحمر تقلبيها وتاخدي من الخلطة اللي في الصنية وتتضيفي لها علشان تتشرب الطعم اكتر
وعلى فكرة الخلطة اللي بتبقى في الفرخة من جوة وفي الصنية بنحطها في طبق ونحب نغمس بيها الاكل جدا
وعلى فكرة لاعطاء نكهة الفحم زي مانتوا عارفين نسخن فحمة على النار وبعدين نحطها في طبق الومنيوم صغير وسط صنية الفراخ بعد متنتهي من السواء وعليها معلقتين زيت سخن ونغطيها على طول ونتركها على الاقل ربع ساعة علشان تاخد الريحة بتاعة الفحم


وبالهنا والشفا
منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
tota
عضو مميز
عضو مميز
tota


انثى
التسجيل : 11/10/2008
مجموع المساهمات : 1838
شفـيعي : البابا كيرلس
الـعـمـل : studint
هـوايـتـي : فراخ مشويه Travel10
مزاجي : فراخ مشويه 89490010

فراخ مشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ مشويه   فراخ مشويه 10163310الثلاثاء 22 سبتمبر - 16:30

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://http//:www.jesus-brothers.own0.com
ميمو بنت المسيح
قسم المطبخ والمرأه والاشغال اليدويه وتصميمات الديكور
قسم المطبخ والمرأه والاشغال اليدويه وتصميمات الديكور
ميمو بنت المسيح


انثى
التسجيل : 29/11/2008
مجموع المساهمات : 2255
شفـيعي : مارمينا
الـعـمـل : ربنا موجود
هـوايـتـي : فراخ مشويه Travel10
مزاجي : فراخ مشويه 65841310

فراخ مشويه Empty
مُساهمةموضوع: رد: فراخ مشويه   فراخ مشويه 10163310الخميس 24 سبتمبر - 16:13

ميرسى خالص توتا لمروك الرقيق

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
فراخ مشويه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بتعيطى علشان اكلت فراخ

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
طاحونه البابا كيرلس :: طـاحـونـه العائله المسيحية :: طباخك الخاص-
انتقل الى:  


هذه الرسالة تفيد أنك غير مسجل .

و يسعدنا كثيرا انضمامك لنا ...

للتسجيل اضغط هـنـا

منتدي طاحونه البابا كيرلس



Preview on Feedage: %D8%B7%D8%A7%D8%AD%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D8%A8%D8%A7-%D9%83%D9%8A%D8%B1%D9%84%D8%B3 Add to My Yahoo! Add to Google! Add to AOL! Add to MSN
Subscribe in NewsGator Online Add to Netvibes Subscribe in Pakeflakes Subscribe in Bloglines Add to Alesti RSS Reader
Add to Feedage.com Groups Add to Windows Live iPing-it Add to Feedage RSS Alerts Add To Fwicki
Add to Spoken to You